Noua strategie a VisionFund, divizia de microfinantare a World Vision International, prevede intreruperea, in urmatorii 3 ani, a programului de microcredite in Europa de Est si Orientul Mijlociu, si concentrarea fondurilor in Africa si Asia.
VisionFund: structura de tip ONG alimentata, in principal, din fondurile World Vision; creata in scopul dezvoltarii economice si sociale; ofera mici imprumuturi cu dobanzi avantajoase persoanelor vulnerabile pentru business start-up; femeile, un grup tinta important (femeile antreprenoare sunt mai preocupate decat barbatii de imbuntatirea conditiilor de viata ale copiilor si familiei, contribuind astfel la dezvoltarea comunitatii); prin VisionFund au beneficiat de imprumuturi peste 688.000 de persoane sarace, intreprinzatoare, din 38 de tari; s-au creat/sustinut peste 1,5 milioane de locuri de munca.
Raportul anual World Vision 2011: “World Vision a fost din nou binecuvantata, avand rezultate financiare pozitive in anul fiscal 2011”; veniturile totale au crescut cu 2%, la 1058 de milioane dolari; donatiile private in bani au crescut cu 5%, la 556 milioane dolari; cuvintele de ordine, monitorizariea si evaluarea constanta a programelor, imbunatatirea comunicarii cu donatorii, actuali si potentiali, impact, eficienta.
David Knights, director marketing-fundraising VisionFund: Africa si Asia sunt zonele unde “exista cele mai mari nevoi si unde putem avea cel mai mare impact din punct de vedere al imbunatatirii conditiilor de viata in randul copiilor aflati in saracie”. “Am facut niste analize de nevoi pentru a stabili cati copii putem ajuta cu 1000 de dolari investiti. E o decizie un pic dura, care da insa rezultate”. “Am vazut ca in Africa cu 1000 de dolari putem ajuta 31 de copii, in timp ce in Orientul Mijlociu si Europa de Est, doar unul”.
Pana la finalul lui 2015, institutiile de microfinantare detinute de Word Vision – Vision Fund in aceste zone vor avea noi stapani. Pana atunci, World Vision International si-a fixat ca obiectiv strategic cresterea impactului programelor sale, de la 2,2, la 3,5 milioane beneficiari copii anual.